به گزارش شهرآرانیوز، دهم جمادی الآخر ۱۰۳۱ ه.ق برابر با ۲۰ آوریل ۱۶۲۲ پرچم کشورهای استعماری پرتغال، هلند و انگلستان پس از ۱۱۷ سال تسلط آنان بر اقوام مظلوم حوضه خلیجفارس فرو افتاد و پرچم ایران برافراشته شد. هزار آفرین بر امامقلیخان، سردار رشید ایرانی، و همرزمان و لشکر مردمیاش.
تقریباً راندن استعمارگران با آن امکانات عظیم، توسط ایرانیان کاری بسیار دشوار به نظر میرسید، اما آنچه در تمام حرکتهای مردمی و مقاومتی ایران به چشم میخورد، غیرت ایرانی، وطندوستی و نهگفتن به ظلم و ستم است.
فعال حوزه فرهنگی و گردشگری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز با بیان این مطلب به بهانه بزرگداشت روز ملی خلیجفارس و سلحشوران گمنام این عرصه تصریح کرد: امامقلیخان فرزند اللهوردیخان حاکم فارس بود که به دستور شاه عباس صفوی برای رهایی مردم از ظلم طاقتفرسای پرتغالیها، هلندیها و انگلیسها با لشکرش و کمکهای مردمی، اجانب را در جنگی نابرابر شکست داد و آنان را علاوه بر هرمز از مسقط و عمان و خلیجفارس هم بیرون راند. وی پس از فتح این منطقه به ترویج شرع مبین و تکریم اصحاب فضل و دانش پرداخت و منشأ خدمات ماندگار در حوزه میراث شد.
حسین رضایی در ادامه گفت: به پاس خدمات این شهید بزرگوار و هزاران شهیدی که در راه وطن و نجات آبراه خلیجفارس به شهادت رسیدند، شورای عالی انقلاب فرهنگی درسال ۱۳۸۴ طی مصوبهای که به تصویب دولت هم رسید دهم اردیبهشت را «روز ملی خلیجفارس» نامگذاری کرد.
به گفته وی، البته فتنه استعمارگران خاتمه نیافت و سِر چارلز بلگریو در مقالهای، نامی جعلی برای خلیجفارس انتخاب کرد و عبدالکریم قاسم عراقی و عبدالناصر مصری در سخنرانیهای خود از این نام حمایت کردند ولی راه به جایی نبردند.